Няма българска трапеза,на която кюфтето да не е присъствало и да не е сред любимите ястия.Ще Ви представя един от видовете кюфтета-любими за нашето семейство.....

продукти:
500 гр.кайма/смес/;
1 бр.яйце;
1/2 гл.лук;
3 скилидки чесън;
2 с.л.микс подправка/чубрица,сол,сминдух,кимион,черен пипер,червен пипер,горска чубрица/
магданоз
50 гр.кашкавал;
лют пипер/по желание/;
вода;
Каймата се смесва с настъргания лук,накълцаните скилидки чесън,сухите подправки,яйцето и наситнения магданоз.Прибавяме около 100-150 мл.вода и омесваме каймата.Прибираме в хладилника ,за да се отпуснат подправките.
Вземаме кайма ,слагаме кашкавал,поръсваме с малко лют пипер /ако сме решили:))/и оформяме голямото кюфте.

Печем на предварително загрят тифлонов тиган от двете страни.
Поднасяме с салатка :))

продукти:
500 гр.кайма/смес/;
1 бр.яйце;
1/2 гл.лук;
3 скилидки чесън;
2 с.л.микс подправка/чубрица,сол,сминдух,кимион,черен пипер,червен пипер,горска чубрица/
магданоз
50 гр.кашкавал;
лют пипер/по желание/;
вода;
Каймата се смесва с настъргания лук,накълцаните скилидки чесън,сухите подправки,яйцето и наситнения магданоз.Прибавяме около 100-150 мл.вода и омесваме каймата.Прибираме в хладилника ,за да се отпуснат подправките.
Вземаме кайма ,слагаме кашкавал,поръсваме с малко лют пипер /ако сме решили:))/и оформяме голямото кюфте.
Печем на предварително загрят тифлонов тиган от двете страни.
Поднасяме с салатка :))
Оха, че вкусотия!
ОтговорИзтриванеМиленка изглежда и звучи вкусно :) Поздравления!
ОтговорИзтриванеох, как ме върна в студентските години - тези кюфтета ги имаше в едно заведение на "Славейков", болярски ги наричаха , и ходехме един път месечно да си похапваме!Благодаря!
ОтговорИзтриванеДа...и при нас ги наричат болярски - голяма вкусотийка са! Тук на снимката липсва само чашата студена бира!
ОтговорИзтриване