петък, 29 юни 2012 г.

ПАНТОФКИ С КАЙМА



продукти: за 3-4 бр.

500 гр.кайма/смес/;
3 бр.яйца;
3 стр.пресен лук;
100 гр.сирене;
2 бр.домати;
1/2 ч.л.черен пипер;
1/2 ч.л.кимион;
1/2 ч.л.сол;
магданоз;
олио;

Омесваме каймата със солта,черния пипер,кимиона,едното яйце и наситнения лук.Прибавяме наситно нарязания магданоз и малко водичка и доомесваме .Прибираме сместа в хладилника.


Объркваме натрошеното сирене с останалите две яйца.

В тавичката,в която ще печем застиламе лист хартия за печене.Разделяме каймата на толкова топки,колкото порции ще са ни нужни.
Разстиламе всяка купчинка на елепса.Покриваме с кръгчета домат.

Отгоре разпределяме от сиренето с яйцата.

Поливаме всяка пантовка с малко олио и печем на 180С до готовност.
Поднасяме с гарнитура според вкуса ни.
Да Ви е сладко!


5 коментара:

  1. Супер рецепта ,Миленка ! Чудесно изглеждат тези пантофки :)...много сладко заглавие:) !
    Хубав следобед пожелавам и мързелив уикенд !
    Прегръдка най-сърдечна !

    ОтговорИзтриване
  2. Браво,Миленка-добра идея ни предлагаш.Изглежда ми вкусно и тези дни ще бъде направено.Хубави почивни дни-поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, може ли да пратиш на разходка до вкъщи един чифт пантофки :) Много вкусно изглеждат, а и с тези картофки - чудни са! Слънчено-прохладни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Ще чакам отзиви .....:)))Ив,Живе,Габи и Траянче желая Ви прекрасни събота и неделя,пълни с положителни емоции!:)

    ОтговорИзтриване