понеделник, 2 юли 2012 г.

ТРОЕН СЛАДКИШ



продукти :

за блат:
1 пак.чаени бисквити с орех;
2 с.л.маргарин;

за крем 1:

500 мл.вода;
2 бр.жълтък;
1 ч.ч.захар;
6 с.л. брашно;
1 бр.ванилия;
30-40 гр.краве масло;
2 бр.желатин;

крем 2:

2 бр.портокал-сока;
100 гр.пъпеш/1 резен/;
6 с.л.пудра захар;
2 бр.белтък;
1 бр.желатин;

Накисваме необходимия желатин както следва в една купичка един,а в друга два.Чакаме да набъбне:)).

Започване с приготвянето на крем 1.

В половин литър студена вода с помоща на тел разбиваме брашното,захарта,жълтъците и ванилията.Слагаме тенджерката на котлона и пускаме маслото в течноста.Постепенно разбъркваме до като се сгъсти кремчето.
Изчакеваме малко да изстине и разбъркваме с разтворените на водна баня два желатина.
Прибираме за около двадесет минути в хладилник.

Намачкваме пъпеша с вилица и го разбъркваме със сока от портокал и пудрата захар.
Разбиваме белтъците на сняг и внимателно съединяваме с плодовата смес.
Прибавяме и разтворения желатин.

Натрошаваме бисквитите и ги объркваме с маргарина.
Слагаме сладкарски пръстен върху чинията за сервиране и в него изсипваме бисквитените трохи,които хубаво притискаме.

Отгоре им изсипваме крем 1,който леко е започнал да се желира,а върху него изсипваме и крем 2,който също е започнал да се стяга.
Прибираме в хладиник за 2 часа.
Както личи от името на сладкиша би трябвало кремчетата да са три:))))
Да стават три,защото крем 2 се разделя на белтъчен и плодов:)))
Сладкиша се държи в хладилник и е прекрасен десерт,който "горещо"Ви го препоръчвам.
Да Ви е вкусно!


16 коментара:

  1. Толкова е хубав ! Чудесно изглежда ,Миленка !
    Може ли да ми кажеш желатина колко грама е ?
    Благодаря и прохладна ,нова седмица пожелавам :) !

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина е хубав на вид и прекрасен на вкус...експериментирах с кремчетата,но се получи на 200% шедьовър:))
    Ив,благодаря ти!Желатинът е 10 грама.Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда доста апетитно......мммм

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали......:))Благодаря ти Нас:)много си мила!:))

      Изтриване
  4. Пак нещо интересно и вкусно....
    ХУБАВ ДЕН,МИЛЕНКА!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубава седмица,Живе:)Благодаря ти!

      Изтриване
  5. Прекрасно изглежда! Някак много лятно с тези слънчеви цветове, а и несъмнено доста вкусно.

    Хубава седмица, Миленка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само меренгето ми липсваше с този сладкиш.....е и едно коктейлче:))Мерси,Инче!

      Изтриване
  6. Миленка, изглежда като много подходящ за това време сладкиш - лек и вкусен :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам такъв професионалист да го пробва!Лека вечер ,Габи!

      Изтриване
  7. Миленче,вярвам ти на 300%,че е станал шедьовър,само сподели разделянето на три крема по време на желирането ли се получава?
    Страхотне десерт,просто мечта!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))Много си мила приятелко.Да при самото желиране белтъкът като по-лек се вдигна над плодовете.Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  8. Много красив и ароматен сладкиш!Обичам пъпеш, ане съм правила сладкиши с него, благодаря за това предложение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче,той тук не е много,но пък достатъчно се усеща аромата му.А и комбинацията с портокаловия сок се получи.Ще се радвам да го пробваш:)лека вечер и благодаря:)))

      Изтриване