петък, 23 ноември 2012 г.

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ЧЕРВЕНО ВИНО



продукти:

800-1000 гр.пилешки гърди;
2-3 стр.праз;
1 морков;
1 гл.кромид-лук;
300 гр.гъби/печурки/;
1 бр.домат;
1 ч.ч.червено вино"Мавруд";
1 ч.ч.вода;
100 мл.олио;
1 ч.л.млян джинджифил;
1 с.л.ронена чубрица;
1 ч.л.черен пипер;
1 с.л.сол;

В глинен гювеч объркваме нарязаното на парченца месо с едро нарязаните зеленчуци.Подправяме с ароматите и солта.
Поливаме месцето с виното,водата и олиото.
Поставяме съда на котлона/може да го приготвим и във фурната-въпрос на решение:)/,който включваме на 1-ва степен.След половин час увеличаваме на 2,5-та степен.Готвим на бавен огън/да не спукаме гювеча/.Приготовлението изисква време,но пък в никакъв случай не изисква вашето внимание.

Поднесох го върху канапе от пресни спагети.Тях приготвих като във врящата вода сипвам 1 ч.л.сол и пускам спагетите за 4 мин.Изцеждаме водата и сме готови.

10 коментара:

  1. Комбинацията от пилешко и зеленчуци,вино и ароматни подправки е гаранция за вкусно ястие!
    Поздрави и хубав ден,Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Мире:)!С тези съставки качеството е гарантирано!Прегръдки и от мен:)

      Изтриване
  2. Чудесни ястия си представила в последните дни, Миленка! Много подходящи за тези по-хладни времена.
    Огладнях...

    Усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами хайде на масата,Инче:))Благодаря ти за оценката!

      Изтриване
  3. Е,повече от вкусно е, направо фантастично! Отново комплименти за вкусните ястия!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно и апетитно, Миленка! Прияде ми се!

    Прегръдки и един прекрасен weekend!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени,чудесни събота и неделя и за теб:))Благодаря ти за милите думи!

      Изтриване
  5. Аууу страхотна комбинация! Много ми хареса. Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианче,къде се изгуби..........?!:)))А ястието наистина е много вкусно:)!

      Изтриване