продукти:
800-1000 гр.пилешки гърди;
2-3 стр.праз;
1 морков;
1 гл.кромид-лук;
300 гр.гъби/печурки/;
1 бр.домат;
1 ч.ч.червено вино"Мавруд";
1 ч.ч.вода;
100 мл.олио;
1 ч.л.млян джинджифил;
1 с.л.ронена чубрица;
1 ч.л.черен пипер;
1 с.л.сол;
В глинен гювеч объркваме нарязаното на парченца месо с едро нарязаните зеленчуци.Подправяме с ароматите и солта.
Поливаме месцето с виното,водата и олиото.
Поставяме съда на котлона/може да го приготвим и във фурната-въпрос на решение:)/,който включваме на 1-ва степен.След половин час увеличаваме на 2,5-та степен.Готвим на бавен огън/да не спукаме гювеча/.Приготовлението изисква време,но пък в никакъв случай не изисква вашето внимание.
Поднесох го върху канапе от пресни спагети.Тях приготвих като във врящата вода сипвам 1 ч.л.сол и пускам спагетите за 4 мин.Изцеждаме водата и сме готови.
Комбинацията от пилешко и зеленчуци,вино и ароматни подправки е гаранция за вкусно ястие!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден,Миленка!
Така е Мире:)!С тези съставки качеството е гарантирано!Прегръдки и от мен:)
ИзтриванеЧудесни ястия си представила в последните дни, Миленка! Много подходящи за тези по-хладни времена.
ОтговорИзтриванеОгладнях...
Усмихнат ден :)
Ами хайде на масата,Инче:))Благодаря ти за оценката!
ИзтриванеЕ,повече от вкусно е, направо фантастично! Отново комплименти за вкусните ястия!
ОтговорИзтриванеПрегръдки ,Кате:))))
ИзтриванеМного вкусно и апетитно, Миленка! Прияде ми се!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и един прекрасен weekend!
Вени,чудесни събота и неделя и за теб:))Благодаря ти за милите думи!
ИзтриванеАууу страхотна комбинация! Много ми хареса. Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеДианче,къде се изгуби..........?!:)))А ястието наистина е много вкусно:)!
Изтриване