понеделник, 26 ноември 2012 г.

КАРТОФЕНИ ТИГАНИЦИ



продукти:

1кг.картофи;
1-2 бр.моркови;
1 глава кромид;
2 яйца;
100 гр.сирене;
50 мл.олио;
сол;
черен пипер;
кимион;


В подсолена вода сваряваме обелените картофи и моркови.Готовите зеленчуци изчакваме да поизстинат и ги настъргваме заедно с кромида.Натрошаваме сиренето,чукваме яйцата,подправяме с ароматите и сол.

Сипваме олиото и омесваме хубаво картофената кайма.Оставяме за 15-20 мин.да се отпуснат ароматите.

Загряваме тиган на силен котлон.Вземаме със супена лъжица от сместа,изсипваме я в тигана като претискайки оформяме тиганичките.Печем за около 3-4 мин.от всяка страна.Обръщането им го правим внимателно защото са крехки:)).
При поднасяне сервираме с копърово сосче или кетчуп.
Добър апетит!

1 коментар: