продукти:
500 гр.бяло брашно;
3 бр.яйца;
500 мл.пресно млеко;
50 гр.краве масло;
2 с.л.ракия;
1 с.л.сол;
2 с.л.захар;
олио за пържене;
Изсипваме пресното млеко в тенджерка,за да го затоплим/не е нужно да завира/.В млекото пускаме маслото,за да се разстопи и овкусяваме със солта и захарта.Прибавяме жълтъците и ракията като разбиваме с тел.Без да спираме да разбъркваме прибавяме брашното -постепенно и малко по малко.
Белтъците с шипка сол разбиваме на сняг и ги приобщаваме към тестото,размесвайки с дървена лъжица.
В тиган сгорещяваме мазнината,в която пържим мекиците ,вземайки от тестото с голяма,салатна лъжица.
Тестото изсипваме в мазнината на струйка,оформяйки спирала.
Поднасяме с пудра захар или плодов сос/в случая малинов/.
Много леки и апетитни мекици,които горещо Ви препоръчвам!
Изглеждат превъзходно!
ОтговорИзтриванеЧак ми се доядоха бухтички, като ги гледам!
Много изненадваща рецепта за мекици, Милена! Виждала съм тиролски, на един фестивал там, и бяха много вкусни, но пък и бяха оформени както тук си ги правим. Ако и рецептата за тях е тази, непременно ще ги опитам... и въпреки това ще опитам, интересно ми е какъв ще е резултата. Сигурна съм обаче, че ще са много вкусни! Благодаря за споделеното, мила!
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер и хубаво утре! :)
Я какви меки мекички:) Ще ги пробвам и тях, много ми харесват! Прекрасна нова седмица, Миленка!
ОтговорИзтриванеИнтересни мекици, много пухкавички, ще ги пробвам! Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеТози трик с ракията и аз го практикувам, когато се сетя:)
ОтговорИзтриванеПо интересен начин са оформени мекиците и ще ги пробвам!
Успешна нова седмица!
Кате,Ирма,Кате,Иглика и Тили:)))))))))))),благодаря Ви за милите думи !Много сладка компания сте:)!Спорна и коледно зареждаща седмица за всички Ви!
ОтговорИзтриванеА мекиците са наистина чудесни!
Чудесна рецепта, Миленка! Много вкусно звучи и мекиците са неповторимо изкушаващи! Комплименти!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и лека нощ от мен!
Вени,добро утро:)!!!Много си мила!Прегръдки!
ИзтриванеМиленка, направих ги и съм много доволна! Наистина са чудесни!
ОтговорИзтриванеhttp://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/12/blog-post_5.html
Лека вечер и хубав празник утре!