сряда, 26 декември 2012 г.

ОРЕХОВИ ПОДКОВИ



продукти:за около 60 бр.

200 гр.масло;
100гр.орехови ядки;
1 каф.ч.захар;
1 яйце;
1 белтък;
1/2 саше течна ванилия;
около 300 гр.брашно;

ванилена пудра захар;

Разбъркваме хубаво мекото масло със захарта и едро счуканите орехови ядки.Прибавяме към тях течната ванилийка,яйцето и белтъка.Разбърквайки,постепенно сипваме малко,по малко и брашното.Омесваме средно твърдо тесто,което прибираме за половин час в хладилник.
От тестото правим няколко топчета с големина,желана от нас,тъй като от тези топки претривайки,върху леко набрашнена повърхност,оформяме фитил с дебелина на пръст.Този дълъг фитил режем на по-малки с дължина -един пръст:))),завиваме на "С" и през разстояние поставяме сладките в тавата върху хартия за печене.
Самото печене се случва в предварително загрята фурна на 170С до лекото порозовяване на краищата.
Типлите сладки изкарваме на равна повърхност и когато са студени хубаво ги напудряме с ванилената пудра захар...............прекрасни са!Така се топят в устата..........

1 коментар:

  1. Като ванилените кифлички, но с друго интересно наименование :)
    Много са вкусни и много са спорни! Изчезват много бързо :)))
    Прегръдки !

    ОтговорИзтриване