неделя, 17 март 2013 г.

ПРОЛЕТНИ СОДЕНИ ПИТКИ

Днес е Сирни-Заговезни,за това към всички Вас:Простете!Простено да Ви е!

продукти:

1 коф.кисело млеко;
3-3 1/2  ч.ч.брашно;
1 бр.яйце;
1 ч.л.сода за хляб;
4 с.л.зехтин(олио);
1 с.л.сол;
1/2 връзка магданоз;
1 стрък пресен чесън;
1 стрък пресен лук;


зехтин(олио) за овалване;

Киселото млеко и содата хубаво се разбиват.Прибавяме яйцето,солта,зехтина и наситнените магданоз,лук и чесън.Постепенно прибавяме брашното.
Оформяме от много мекото тесто топчета,които хубаво овъргаляме в мазнината.

Поставяме топчетата върху тава с покрито дъно с хартия.
Печем в предварително затоплена фурна на 180С.

9 коментара:

  1. Ммм, много вкусно! Не ми е идвало никога наум да им сложа пресни подправки, а съм убедена, че стават превъзходно вкусни, Миленка! Ще пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам такива семпли рецепти. Никога не съм правила такива със зелении или подправки и ще поправя пропуска си. Ще пробвам в най-скоро време. Хубав празник ти желая.

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, простено да ти е и ти прости! Много апетитни и любими питки!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленка, прощавай и простено да ти е, а питките са вълшебни! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубава идея и рецепта за пролетни питки, Миленка!
    А днес, на Сирни заговезни - Простено да ти е, от мене и от Бога!,
    Прощавай и ти!
    Да простим и да ни бъде простено, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Приличат ми на външен вид на "Добруджанките", но със зелен пълнеж. Много ми допадат! Чудесни и вкусни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване