неделя, 3 март 2013 г.

ЯБЪЛКОВИ БАНИЧКИ


продукти:за 24 бр.

6 бр.кори за баница -фини;
500 гр.ябълки;
50 гр.орехови ядки;
1 пак.ванилена захар;
3-4 с.л.захар;
1/2 с.л.канела;

5-6 с.л.олио за намазване;

за гарниране:

24 бр.ядки(лешник,орех,бадем....)
50 гр.шоколад;
5 с.л.пресно млеко;
1 с.л.краве масло;

Нарязваме всяка кора на 4 ивици.С четка тук-там намазняваме и разпределяме на всяка ивица по малко от плънката,която е:настъргана ябълка овкусена със захар,ванилия , канела и начупените орехови ядки.

Баничките оформяме като триъгълничета.
Печем върху домакинска хартия на 160С.
На водна баня разтапяме шоколада с маслото и млекото.
Върху всяка баничка поставяме ядка и украсяваме с течния шоколад.

2 коментара:

  1. Честит Национален празник,Миленка!
    Много елегантни и без съмнение вкусни са тези банички.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник и от мен, Миленка!
    Баничките са разкошни, много са ми любими с ябълки!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване