петък, 21 юни 2013 г.

ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО В ЛОЗОВИ ЛИСТА


продукти:

800 гр-1 кг. телешко месо;
1 гл.чесън;
4-5 бр.много малки главички кромид;
2-3 бр.гъби;
150 мл.бяло вино;
1/2 вр.магданоз;
олио;
сол;
черен пипер;

Почистваме от ципите телешкото и го нарязваме на по-големи парченца(като за задушено).В една купа объркваме месото,едро нарязаните гъби,наситнения магданоз.Обелваме лука(нарязваме го само ако главите са големи) и заедно с необелените чеснови скилидки ги прибавяме към телешкото.Подправяме със солта и пипера.





Покриваме дъното на тавичка с лозови листа.Изсипваме месно-зеленчуковата смес.Поливаме с олиото,бялото вино(аз сложих "Каберне Търговище")и 150 мл.вода.Покриваме пак с останалите лозови листенца и печем на 150С за около 2ч.30 мин.-3 ч..

Да Ви е вкусно!
Ако вече сте се нахранили:))) може да погледнете и тук http://betaart-atelie.blogspot.com/

3 коментара:

  1. Отговори
    1. Ясна,ще се радвам да го опитате...Сигурна съм,че ще Ви се услади!Прегръдки:)

      Изтриване
  2. Едно малко по-различно Стифадо бих казала. И по-богато! Страхотна гозба! Супер идея ми даваш, Миленка. Имам едно пликче артисала балучка, и гъбки имам, та освен да отърча до магазина за телешко, а? :)
    Поздрави и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване