петък, 25 октомври 2013 г.

ЦАРЕВИЧНА СУПА


продукти:

2,500 л.вода;
1 гл.кромид;
1ч.ч.фино царевично брашно;
1ч.ч.трушийка;
1 с.л."Вегета";
2 с.л.маргарин(краве масло);
сол;
черен пипер;

**застройка:
яйце;
кисело млеко;

6-7 стръка магданоз;

В удобна тенджерка сипваме водата и брашното.С помоща на тел разбъркваме,така щото да не останат бучици.Посоляваме със зеленчуковата подправка и солта.Включваме котлона и пускаме маслото заедно с наситнените лук и магданозени стебълца.Бъркаме от време на време,за да не се захване царевичното брашно.
Ако в процеса на вране преценим ,че има нужда от разреждане го правим:),но супата по принцип си е гъстичка.
Готвенето продължава около 40 мин.като пет мин преди сваляне от "огъня"сипваме в супата и туршийката.Застройваме и поднасяме с прясно смлян пипер и ситно нарязан магданоз.





6 коментара:

  1. Изненадана съм от това предложение Миленка :)
    Кашичка от трушия на времето правеше баба ми и беше много приятна на вкус.
    И супата като гледам има същите продукти :) Предполагам че удоволствието ще е същото от хапването!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Дани,и аз обичам кашата с туршийка много,но я правя с пшеничено брашно.А супата и мен приятно ме изненада с прекрасния си вкус,а туршийката я прави приятно красатка(леко киселка:))....Получи се лесна,плътна и вкусна супа.Прекрасен празничен ден:)!

      Изтриване
  2. Интересна супа! Непременно ще опитам, а и съпруга ми ще я хареса защото обожава туршия :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще ми е много приятно да ми се довериш,Мария!Прекрасен ден:)

      Изтриване
  3. За първи път чувам за супа с туршия. Много интересно предложение. Записвам си да опитам :). Поздрави и усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване