събота, 14 юни 2014 г.

ШАРЕНО ПИЛЕШКО

Всички сигурно сте"ЗА",че в горещините е престъпно да се въртим много-много около печките...,а и принципно вкусът на яденето не зависи от времето за готвене:)))))!Та такааа предходната рецепта и тази,която след няколко реда ще представя  са от типа "Бързи!Лесни!Вкусни!"(:))Бас хващам,че Ви подсетих за "Бързи!Смели!Сръчни!")


продукти:

300-400 гр.пилешко месо;
500 гр.пилешки воденички;
500 гр.бял кромид;
100 гр.зелена чушка;
100гр.моркови;
1 бр.домат;
олио;

сол;
махлеб;
мащерка;
черен пипер;

кашкавал/моцарела;
магданоз;

Пилешкото и воденичките предварително са сварени:)!
Нарязваме лука на полумесеци и ги изсипваме в по-дълбок тиган,чието дъно сме покрили с олио.Към лука прибавяме нарязаните на едро чушка и моркови.За 5-10 мин.запържваме зеленчука.Посоляваме и овкусяваме с махлеб,мащерка и черен пипер(който ако преценим може да бъде на зърна).Нарязания на дребно домат,накъсаното пилешко и воденичките също вече са в съда.Сипваме 1 каф.ч. водичка,похлупваме и изчакваме течността да се редуцира.
Поднасяме с настърган кашкавал;накъсана моцарела или с двете поръски.
Поръсваме с пресен магданоз.



4 коментара:

  1. Страхотно, особено ме впечатли махлепито тук, ползвала съм го само в сладкиши. Бих запържила пилешкото, но пък предварително сварено е по-бързо::)

    ОтговорИзтриване
  2. Хареса ми :) и на мен ми е трудно около печката ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Пробвах я.
    Супер е, но без воденички и махлепи ( знам че е за сладкиши и не я ползвам)
    Месото не беше варено - бутче, нарязано на по- дребно.
    Всичко останало- както е опиасано.
    Чуден резултат
    Мерси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасно!Радвам се и ще се радвам на Вашия интерес и към други мои кулинарни нещица:)!Още веднъж Ви благодаря за доверието!

      Изтриване