вторник, 24 юни 2014 г.

ДИНЯ СЪС ЗАПЕЧЕНО МАРИНОВАНО СИРЕНЕ



продукти:

добре узряла диня;
бяло саламурено сирене;
краве кашкавал(за поръска)по желание;

***за маринатата:
млян черен пипер;
чеснов прах;
орехово олио;

Объркваме пипера,гранулирания чесън и ореховото олио.
С помощта на четка или даже с ръка намазваме сиренето,което сме нарязали на парчета с дебелина 1 см..Оставяме в хладилник за около два-три часа.
Печем на сух тиган и поднасяме със сочната диня.
Ако пожелаем поръсваме топлите сиренца с настърган кашкавал.



5 коментара:

  1. Аааа ето още една поредна вкусотия с диня! Страхотни рецепти с диня! Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Мале, разби ме, просто! Страшна кобинация. Обаче със запечено сиренце, мила не съм пробвала и това трябва бързо да се поправи:))) Прегръдки и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Това определено е доста екзотично! Мъжът ми е голям любител на такива комбинации, значи ще се пробва :)
    Приятен ден, Миленка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Aaaa това сирене си го вземам на секундата :) И без това лятото го ядем в различни варианти, но да го мариновам така не ми е идвало наум. Благодаря за идеята :)

    ОтговорИзтриване
  5. Това предложение е точно по мой вкус, Миленка! И аз така обичам сиренето, запечено с малко кашкавал...:) Много свежо лятно предложение!

    ОтговорИзтриване