РЕНЕСАНСОВ СЛАДКИШ


продукти:

1 козунак;
2 бр.яйца;
1 средна ябълка;
1 средна праскова;
5 с.л.начупени ядки;
3 с.л.захар;
2 с.л.ром/коняк;
1/2 ч.ч.газирана вода;
1 ч.л.бакпулвер;

3 с.л.олио;

Натрошаваме в купа козунака и ако е по-сух го навлажняваме с 1 ч.ч. вода.Изчакваме да попие течността и чукваме двете яйца.Сипваме и газираната вода ,в която сме погасили бакпулвера.Ароматизираме с алкохола .
Дъното на тавичката,в която ще печем сладкиша постиламе с хартия,която намазняваме с трите супени лъжици олио.
Изсипваме и заравняваме тестото.Подреждаме ябълковите и прасковините резанчета и поръсваме със захарта и ядките.


Печем във фурната на 170С до" суха клечка".


Коментари

  1. Хитро :) Не бях чувала за такова изпълнение - лесно и вкусно изглежда. Предполагам ще стане и с други плодове, но всъщност Миленче, това тесто не може ли да се ползва за основа на друг сладкиш ? Моите у нас не са по плодовете, мога да импровизирам с други неща отгоре :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как да не може....с един хубав,пухкав крем ще е на 200% разкош,Кайти:))))))Благодаря,че ми погостува:))))

      Изтриване
  2. Миленче, ако обещаеш да черпиш горе на романтичните розовки столчета по един ренесансов сладкиш - тръгвам веднага (за където и да си) :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С удоволствие ще си похуртуваме сладко-сладко,Веси...........,а столът си е само твой:)))

      Изтриване
  3. Миленче, чудна вкусотия! С удовлствие ще се почерпя едно парченце. Че и с интересно заглавие!
    Поздрави и усмихната вечер. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))Ами направо се възражда като една птица-феникс този козунак......и то само как се ВКУСНО се възражда...:)!
      Прегръдки,Гери!

      Изтриване
  4. Миленка,сядам на розовото диванче,вдъхвам розов аромат,пийвам си чашка сок от бъз и си похапвам от този сочен сладкиш-ех,блаженство!Страхотно предложение ни поднасяш отново като блестяща идея !Пожелавам хубав уикенд и прекрасно лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ахххх,Роси крайно време е да си направим реална такава среща:)))))!
      А сладкишът наистина си заслужава:)!

      Изтриване
  5. Брей, Миленка, не спираш да ме удивляваш с рецепти! Тази отново е страхотна и ако Роси позволи ще се настаня да нея:))) да разделим сладкиша:). Прекрасни почивни дни, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз много обичам да удивлявам хората:)))))),Кате....Тези думи от теб ,значат много така ,че настанявай се ...............

      Изтриване

Публикуване на коментар