събота, 20 септември 2014 г.

ЗЕЛЕНО СВИНСКО



продукти:

500 гр.свинска плешка;
1 глава кромид лук;
2-3 стиски киселец;
1-2 стиска тученица;
10 листа хрян;
5-6 стр.копър;
1 ч.ч.ориз;
4-5 бр.домати;
олио;
сол;
черен пипер;



Наситнения кромид задушаваме заедно с нарязаната (накъсана)тученица в малко олио.

Постепено след 4-5 мин.прибавяме и едро накълцаните киселец и хрян.Посоляваме и разбъркваме за още 7-8 мин.,след което пускаме и месните късчета като добавяме още малко мазнинка заедно с измития ориз.Когато се избистри ориза сипваме и доматените парченца.

Дърпаме от котлона след 3-4 разбърквания и подправяме с черен пипер и копър.
Изсипваме в тавичка и добавяме 3 ч.ч.вода.
Печем на 180С.
При поднасяме може да поръсите с настърган кашкавал.

Да Ви е сладко!



9 коментара:

  1. Иха, каква манджа само!
    Обичам зеленийките. Чинийките са страхотни. Много аристократични снимки. :))))
    Хубави почивни дни, миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Благодаря и на теб прекрасни,неделни емоции Аура:)))))))!

      Изтриване
  2. Все повече се убеждвам, че свинското е едно от най-вкусните меса. И ето отново доказателство. Чудесно ястие, Миленка!
    Поздрави и усмихнат ден. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обичам го и аз ,Гери,на пук на тези които разпалено го отричат:))
      Прегръдки:)

      Изтриване
  3. То преглътнах един, два пъти, та не мога да кажа нищо! Колко вкусно изглежда, не е истина! Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Ето така обичам ....да ти се вземе граматиката:)))))Прекрасна си ,Павлинче!

    ОтговорИзтриване
  5. Ама мнооого апетитно. Все не се осмелявам да я опитам тая тученица, а отделно че я виждам по тротоарите на София, където не е препоръчително :)), а пък и мъжО като чуе изпада в шок...Не знаех че и листата на хряна се ядат...абе въобще интересна рецепта си сътворила пак, поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси аз тученицата ми е "кънтри":),не рискувам да купувам или бера в града по обясними причини.А листата на хрянчето са си чудесни,нищо че са по-твърдички,но след термична обработка са разкошни.Благодаря и прегръдки!:)

      Изтриване
  6. Интересно съчетание и много изкушаващо изглежда.
    Тученица все още не съм опитвала, но чета, че е много полезна :)

    ОтговорИзтриване