РИБНА САЛАТА С ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Няма да издребнявам с точни грамажи,тъй като не е необходимо....Всички вие бихте могли да се съобразите с вкуса си,но с удоволствие ще Ви кажа продуктите:)))

продукти:

картофи;
цвекло;
маринована риба;
майонезен-салатен сос(майонеза);
червен лук;
магданоз/копър;

черен кимион;
сол;


Почистените картофи и цвекло се нарязват на средни парченца.Осоляваме ги,поръсваме с зрънцата кимион и защичаме на 180С до готовност.
Почистваме рибните филенца от кожата(аз сложих лично производство маринован хариб)и накъсваме на едро.
Объркваме  ситно нарязания лук,изстиналите печени зеленчуци и рибата с майонезения сос.
Поръсваме с магданоз и поднасяме.
Аз в случая не съм изцеждала лимон,понеже рибата в мариноването и участва и оцет,но ако имате желание добавете и лимонов сок.





Коментари

  1. Ох, вкусотия! Представям си какво ще е със сельодка, супер салатка, Миленче. :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Е това е моята салата.
    Чудничка рецепта!
    Предполагам, че с червено цвекло също ще стане. Такова шаренко не съм срещала тука.
    Тъкмо за обяд..ммммммм...

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник,Миленка!Страхотна салата.Бих я опитала с удоволствие,особено за да опитам цвеклото.Купувала съм мариновано в буркани,но прясно цвекло не съм опитвала.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. о,добре, че ни каза продуктите, та да си направим и ние. А бе аз уж не съм пощелива, пък нещо много ми застърга на корема:))) Много колоритна и вкусна изглежда салатката, Миленка. Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Хм, дали да не спретна довечера...че ми се подмята една херинга от Лидл, а имам и цвекло...И добре, че е киселичка бая рибката, че с тия цени на лимоните в София (към 6 лв. са вече незнайно защо?)...Майонеза да не забравя да купя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, черен сусам ли имаш предвид, а не кимион, поне така ми изглежда на снимката?

      Изтриване
    2. Черен кимион е Веси.Взех го от турски магазин,но много си прилича със сусама визуално.
      Ако не намериш сложи семена на обикновен.
      Лека вечер,мило:)!

      Изтриване
    3. Според мен това е черен сусам, щом е и от турски магазин, ама няма значение - за едно и също говорим - имам го - и го сложих.
      Въпроса ми е друг обаче. Снощи спретнах салатката, че предната вечер забравих да купя майонеза. Но картофите и цвеклото не ми се изпекоха добре. Ти слагаш ли някаква мазнина или течност. Аз така ги сложих в тавата и освен, че се залепи, колкото и да разбърквах, не се изпекоха, хрупкаха някак, а мнооого време пекох и накрая реших, че става по-зле и ги извадих. Вкуса на салатата обаче ми хареса и определено ще пробвам пак, имаше по-дребни парченца, изпечени. Тааа...сподели моля те как точно ги пече тез зеленчуци?
      Изтормозих те, ама сори, ще ми простиш:) А аз ще си я хапна и така салатката, домашните не опитаха - кой зарад рибата, кой зарад печеното цвекло...капризи. Хубав петък:)

      Изтриване
    4. :)Ами наистина може да е едно и също нещо с различни имена:))))
      Аз не слагам мазнинка,а само сол,но покрих с хартия докато пекох.От време на време разбутвах зеленчука с шпатула....общо взето на принципа за печени на цели,необелени картофки.
      Изобщо не си ме изтормозила,много ми е приятно:))))Прегръдка с пожелание за бодър и ползотворен ден,Веселушке-дружке:)))))

      Изтриване

Публикуване на коментар