2 бр.яйце;
1 1/2 ч.ч.сода(газирана вода);
1 1/2 ч.ч.захар;
1/2 ч.ч.олио;
2 1/2 ч.ч.брашно;
2 с.л.мляно кафе;
1 ч.л.сода бикарбонат;
6-7 листа индрише;
6-7 бр.смокини;
1 бр.праскова;
2 с.л.сусам;
В содата погасяваме бикарбоната.Чукваме двете яйца,сипваме захарта,прибавяме ситно нарязаните листенца на индришето и кафето.О)тревисто разбиваме с вилицата като на тънка струйка прибавяме и олиото,а след него и брашното.
Сипваме сместа в тавичка и върху него разпределяме разполовените смокини и нарязаната праскова.Поръсваме със сусам и печем на 180С до готовност.
Вкусен и ароматен сладкиш !
Обожавам всякакви сладости с индрише, Миленче! Прекрасен сладкиш и великолепни снимки!
ОтговорИзтриванеЩе поглезя и моите у дома с такъв!
Радвам се,че ти хареса Валя:)
ИзтриванеМиленка, забравила си да напишеш количеството на брашното.
ОтговорИзтриванеСладкиша ти е от групата с любимите ми сочни, плодави, божествено ароматно вкусни :) Прекрасен е!
Прегръдка!
:))Много благодаря,Танче!Поправих грешката:)
Изтриване;)
ИзтриванеМиленче, отивам да слагам кафето. Надявам се, да не сте го изпапкали вече?..Това ще да е много ароматен сладкиш. Изглкжда перфектен!
ОтговорИзтриване