неделя, 26 октомври 2014 г.

ЗИМНА ПИЛЕШКА СУПА С КЕРВИЗ(ЦЕЛИНА)


продукти:

1 бр.пилешки фенер;
2-3 бр.моркови;
1 стр.праз лук;
1 гл.целина;
6-7 стр.целина;
1 каф.ч.ориз;
50 гр.краве масло;
черен пипер;
сол;

***застройка:

1 лимон(сок);
1 яйце;

В подсолен литър и половина вода сваряваме пилешкия фенер,след което обезкостяваме,а бульона прецеждаме.
В бульона прибавяме ситно нарязаните моркови,глава и стебла кервиз и праза.След около 20-30 мин изсипваме в тенджерката и оризчето(ако се налага добавяме още малко подсолена вода(или бульон).
Застройваме със сок от един лимон и едно яйце.
Готовата супа подправяме с кравето масло,черния пипер и свежите,ситно нарязани кервизени листа.



8 коментара:

  1. Толкова е слънчева, Миленка в това студено време :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Тази супа със сигурност ще ни спаси от силна простуда, Миленка.Чудесно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. О, каква вкусотийка!
    Скоро си мислех, че ми се хапва пилешка супа с ориз.

    ОтговорИзтриване
  4. Идеална е за мен, но я ела ти се опитай да накараш моите да ядат целина в супата:))
    Да ти ги пратя командировка 3 броя(хеле пък 2-та си мои), Миленка?

    ОтговорИзтриване
  5. Сгряваща и засищаща супичка, Миленка! Само да не е зима, а по-топло, би ми се осладила още повече. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Se ve una sopa muy rica, Gracias por comentar en mi blog. Bs.
    Julia

    ОтговорИзтриване
  7. Вкусна топла супичка, какъв разкош! Прекрасна нова седмица, Миленка!

    ОтговорИзтриване