ЗИМНА ПИЛЕШКА СУПА С КЕРВИЗ(ЦЕЛИНА)


продукти:

1 бр.пилешки фенер;
2-3 бр.моркови;
1 стр.праз лук;
1 гл.целина;
6-7 стр.целина;
1 каф.ч.ориз;
50 гр.краве масло;
черен пипер;
сол;

***застройка:

1 лимон(сок);
1 яйце;

В подсолен литър и половина вода сваряваме пилешкия фенер,след което обезкостяваме,а бульона прецеждаме.
В бульона прибавяме ситно нарязаните моркови,глава и стебла кервиз и праза.След около 20-30 мин изсипваме в тенджерката и оризчето(ако се налага добавяме още малко подсолена вода(или бульон).
Застройваме със сок от един лимон и едно яйце.
Готовата супа подправяме с кравето масло,черния пипер и свежите,ситно нарязани кервизени листа.



Коментари

  1. Толкова е слънчева, Миленка в това студено време :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Тази супа със сигурност ще ни спаси от силна простуда, Миленка.Чудесно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. О, каква вкусотийка!
    Скоро си мислех, че ми се хапва пилешка супа с ориз.

    ОтговорИзтриване
  4. Идеална е за мен, но я ела ти се опитай да накараш моите да ядат целина в супата:))
    Да ти ги пратя командировка 3 броя(хеле пък 2-та си мои), Миленка?

    ОтговорИзтриване
  5. Сгряваща и засищаща супичка, Миленка! Само да не е зима, а по-топло, би ми се осладила още повече. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Se ve una sopa muy rica, Gracias por comentar en mi blog. Bs.
    Julia

    ОтговорИзтриване
  7. Вкусна топла супичка, какъв разкош! Прекрасна нова седмица, Миленка!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар