четвъртък, 27 ноември 2014 г.

КУРАБИЙКИ С ПАРЧЕНЦА ШОКОЛАД И ПРЯСНА МЕНТА



продукти:

70 гр.меко краве масло;
20 гр.прясна мента;
2 бр.яйца;
150 гр.кафява захар;
1 ванилена захар;
1/2 пак.бакпулвер;
1-2 щипки сол;
3 с.л.фини овесени ядки;
160-180 гр.брашно;
50 гр.черен шоколад;

Мекото масло хубаво разбъркваме заедно със ситно нарязаните ментови листенца.Прибавяме двете яйца,кафявата и ванилената захар.Посоляваме и поръсваме с овесените ядки и накълцания шоколад.Омесването преключва с добавянето на сместа от брашно и бакпулвер.
Печем върху хартия като оформянето на тези превъзходни курабийки оставям на вашия избор и настроение.



6 коментара:

  1. Страхотни курабийки си спретнала, Миленче! Благородно ти завиждам, че имаш време да готвиш толкова хубави ястия всеки ден. Мен задълженията ме подпират отвсякъде и за моите "вкуснотийки" почти не ми остава време! Но...живот и здраве да е!... И не се чуди, че съм в друг профил - нямам време да влизам и излизам постоянно в двата... Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче,
    не съм приготвяла курабийки с овесени ядки.Страхотна изненада ни поднасяш за празниците.Обикновено за Коледа правя дребни сладки, които ми служат за раздаване.Веднага си записвам твоята рецепта, с мента вкусът ще е чудесен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Ето какво ще си грабна за следобедното кафенце, може би няколко по-добре :)
    Чудни са сладките, Миленче, точно както ги обичам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Шоколад и мента-безкрайно вкусна и любима тема :) ,дано Танчето е оставила малко и за мен за утрешното кафе,страхотни са,Миленка!

    ОтговорИзтриване
  5. Валя,Ели,Таня,Роси,благодаря Ви!
    Ако харесвате двата аромата поотделно задължително опитайте комбинацията ...ще останете очаровани!

    ОтговорИзтриване
  6. Миленче, ти пак сладости, грабвам и бягам!

    ОтговорИзтриване