сряда, 5 ноември 2014 г.

ТАРАМА ХАЙВЕР С ОРЕХИ



продукти:

100 гр.тарама(2 с.л.);
1 малка гл.кромид лук;
3-4 филийки хляб;
200-300 мл.олио;
1 лимон(сок)

50 гр.орехови ядки;

С помощта на миксер хубаво разбиваме хайвера,средите на филийките хляб,които предварително сме напокрили с вода и сме изстискали.Прибавяме олиото,ситно нарязания (настърган)кромид лук и лимоновия сок.
Ореховите ядки нарязваме и изсипваме в купата с хайвера.
Да Ви е сладко!
Орехите може и леко да запечете,но не е задължително.




17 коментара:

  1. Хи-хи, туй без мен си го хапвай:) Аз през това време ще се наслаждавам горе на дамата с чадърчето, т.е. ще си представям, че съм аз...романтичноооооооо

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Охххххх,олекна ми че не обичаш хайвер,че виж хората на долу как си точат зъбките...,няма да стигне:)))))))
      Поздрави и много-много усмивки,Веси!

      Изтриване
  2. Много обичам такива, бързи, лесни и ефектни предложения, Миленче! Страхотно е, направо ми иде да си придърпам една половинка от лимонче и да си го похапна тук и сега!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))Няма да ти стигне...Вземай повече:)

      Изтриване
  3. Обичам хайвер, а предложението ти е различно и много добре поднесено, Миленка!
    Ще си хапна една филия с удоволствие, че може и две.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, Миленче, сега ще го мисля това дипче до довечера, че няма как сега да дръпна по магазините. Но да видиш само как ще си взема после тарама хайвер и ще си го забъркам. Е, сама ще си го хапвам май, но ще ми е много, много вкусно. :)) Страхотно е, Миленка и снимките също!
    Прегръдки и хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
  5. Миленка, идвам, чакай ме, моля!:) Така красиво изкусително и вкусно си го поднесла! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. (:Колко да те чакам бе Кате?!Кое време стана?:))))))!

      Изтриване
  6. Ми ний тука, кат нямаме тарама, ко да праим сега..:(((((

    ОтговорИзтриване
  7. Много често приготвям тази рецепта у дома, Миленка.Баща ми е любител на рибата и хайвера и без тях не може.От прясно уловена риба вземам хайвера и го засипвам с морска сол.Така го съхранявам в бурканче в хладилника./ зърната са в цялата ципа, неотделени / Когато разбивам хайвер го измивам и приготвям по същия начин, но разбиването става с дървена лъжица./ за да не потъмнява хайвера /.Не съм добавяла орехи, но сигурно ще стане много вкусно.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И с бадеми и лешници става,Ели!Прегръдки:)

      Изтриване
  8. Ей, такова никога не съм правила, пък много обичам на филия хляб! Комбинацията ти звучи повече и от вкусно с тези орехи! А тарамата как я купуваш? Виждам, че ползваш и суров хайвер от риба? Аз нещо ги бъркам тези понятия. Тарамата вече термично обработван хайвер ли е?
    Усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тарама хайвер знам,че се превежда като разбит хайвер:))
      А иначе този суров хайвер го вземам от варненския рибен пазар,но би трябвало да се продава и в някои рибни магазини.....Благодаря ти Тики,определено много ще Ви хареса тази разядка!Поздрави:)

      Изтриване
    2. В магазин Пикадили се продава суров хайвер за разбиване в малки кутийки.Тарамата е вече разбит суров хайвер.
      Отговарям на запитването.
      Поздрави !

      Изтриване