вторник, 16 декември 2014 г.

ПАТЕШКА-ЖИТНА СУПА




продукти:

3-4 бр.патешки бутчета;
1 ч.ч. грухано жито;
1 с.л.доматено пюре;
2 бр.моркови;
1/2 вр.магданоз;
1 стрък праз/1 гл.кромид лук;
сол;
пипер меланж;

3 с.л.кисело млеко;
1 бр.яйчен жълтък;

Патешките бутчета сваряваме в херметическа тенджера в подсолена вода.
Прецеждаме бульона(ако се е отделила повечко мазнинка я отделяме.бихме могли да я използваме за други ястия.)и в него пускаме нарязаните на ситно праз,моркови и магданозени дръжчици.След като са повряли 5 минутки прибавяме и почистеното жито заедно с накъсаното месце и доматеното пюре.
Готовата супа застройваме.Поръсваме с пипер и свеж магданоз и се наслаждаваме на прекрасната супа.....


4 коментара:

  1. Чудесна супичка, Миленка, ще си заделя купичка и от нея:))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна супичка, Миленка, не съм яла жито така, но не е късно да опитам:)

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда много апетитно! С удоволствие бих си хапнала!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесный рецепт! Очень вкусно и аппетитно!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване