петък, 10 април 2015 г.

ФЪСТЪЧЕНИ КУРАБИИ




продукти:

3 бр.яйца;
1 1/2 ч.ч.захар;
1/2 ч.ч.фъстъчен тахан;
1/2 ч.ч.свинска мас;
1/2 ч.ч.кисело мляко;
1/2ч.ч.прясно мляко;
2 бр.амонячни соди;
1/2 с.л.оцет;
щипка сол;
около 1 кг.брашно;

счукани ядки за поръска;

В купа разбиваме яйцата със захарта.Добавяме прясното мляко,фъстъчения тахан и меката мас.Разбиваме с миксера или на ръка както ни е удобно.Сипваме в сместа и киселото мляко,в което сме погасили амонячната сода.Овкусяваме със солчицата и оцета.Постепенно добавяме и пресятото бграшно.Омесваме меко тесто,не лепнещо.Оставяме да почине час-два,покрито с кърпа.
Разточваме кора с дебелина около 0,5 см.изрязваме курабийките,поръсваме ги със счукани ядки и печем върху хартия на 160С.
Прекрасни са!


8 коментара:

  1. Чудесни и тематични за празника! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо, какви курабийки...изумително вкусно ми звучат...
    Христос Воскресе, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  3. МММ фъстъчен аромат!!!!
    Христос Воскресе ,Миленка!
    Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасни са курабийките,Мими!Во истина Воскресе!

      Изтриване
  4. Честит празник! Бъдете здрави и щастливи!

    ОтговорИзтриване

КЕКС СЪС ЗЕЛЕНИ СМОКИНИ,РАЧЕЛ И ШОКОЛАДОВ СОС

продукти:2 яйца;6 с.л.гъсто,кисело мляко;1/2 ч.л сода за хляб(бакпулвер);1/2 ч.л.канела;2/3 ч.ч.олио;1ч.ч.захар;3-4 зелени смокини от сл...