петък, 10 април 2015 г.

ФЪСТЪЧЕНИ КУРАБИИ




продукти:

3 бр.яйца;
1 1/2 ч.ч.захар;
1/2 ч.ч.фъстъчен тахан;
1/2 ч.ч.свинска мас;
1/2 ч.ч.кисело мляко;
1/2ч.ч.прясно мляко;
2 бр.амонячни соди;
1/2 с.л.оцет;
щипка сол;
около 1 кг.брашно;

счукани ядки за поръска;

В купа разбиваме яйцата със захарта.Добавяме прясното мляко,фъстъчения тахан и меката мас.Разбиваме с миксера или на ръка както ни е удобно.Сипваме в сместа и киселото мляко,в което сме погасили амонячната сода.Овкусяваме със солчицата и оцета.Постепенно добавяме и пресятото бграшно.Омесваме меко тесто,не лепнещо.Оставяме да почине час-два,покрито с кърпа.
Разточваме кора с дебелина около 0,5 см.изрязваме курабийките,поръсваме ги със счукани ядки и печем върху хартия на 160С.
Прекрасни са!


8 коментара:

  1. Чудесни и тематични за празника! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо, какви курабийки...изумително вкусно ми звучат...
    Христос Воскресе, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Во истина воскресе!Живи и здрави,Веси!

      Изтриване
  3. МММ фъстъчен аромат!!!!
    Христос Воскресе ,Миленка!
    Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасни са курабийките,Мими!Во истина Воскресе!

      Изтриване
  4. Честит празник! Бъдете здрави и щастливи!

    ОтговорИзтриване