продукти:
3 бр.яйца;
1 1/2 ч.ч.захар;
1/2 ч.ч.фъстъчен тахан;
1/2 ч.ч.свинска мас;
1/2 ч.ч.кисело мляко;
1/2ч.ч.прясно мляко;
2 бр.амонячни соди;
1/2 с.л.оцет;
щипка сол;
около 1 кг.брашно;
счукани ядки за поръска;
В купа разбиваме яйцата със захарта.Добавяме прясното мляко,фъстъчения тахан и меката мас.Разбиваме с миксера или на ръка както ни е удобно.Сипваме в сместа и киселото мляко,в което сме погасили амонячната сода.Овкусяваме със солчицата и оцета.Постепенно добавяме и пресятото бграшно.Омесваме меко тесто,не лепнещо.Оставяме да почине час-два,покрито с кърпа.
Разточваме кора с дебелина около 0,5 см.изрязваме курабийките,поръсваме ги със счукани ядки и печем върху хартия на 160С.
Прекрасни са!
Чудесни и тематични за празника! Поздрави, Миленка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Траянче!Честит празник!
ИзтриванеОооо, какви курабийки...изумително вкусно ми звучат...
ОтговорИзтриванеХристос Воскресе, Миленка!
Во истина воскресе!Живи и здрави,Веси!
ИзтриванеМММ фъстъчен аромат!!!!
ОтговорИзтриванеХристос Воскресе ,Миленка!
Бъдете здрави!
Прекрасни са курабийките,Мими!Во истина Воскресе!
ИзтриванеЧестит празник! Бъдете здрави и щастливи!
ОтговорИзтриванеЖиви и здрави и Вие Таня!
Изтриване