понеделник, 24 август 2015 г.

ПЪЛНЕНО СВИНСКО ФИЛЕ С МАСЛИНИ


продукти:

500-600 гр.свинско контра филе;

***плънка:

100 гр.маслини печена "Стафида";
2 пържени и обелени люти чушки(по желание);

****марината за месото:
сол;
пушен пипер;
черен кимион;
зехтин;

***заливка за печене:

3 с.л.соев сос;
4-5 с.л.зехтин;
250 мл.вода;

Вземаме месото и с помощта на остър нож го "обелваме"...така получаваме бълго,правоъгълно парче месо с дебелина около сантиметър.Подправките за мариноването не съм конкретизирала като грамаж,защото направих ароматната марина на око.....обърках ги и с тях намазах крехтината.Оставих в хладиника за половин час,но ако имате повечко време на разположение може и по-дълго да си стои на хладничко.
Подреждаме плънката и навиваме по дължина на стегнато руло.Завиваме с алуминиево фолио като престягаме.
Слагаме пакетчето в тавичка.Сипваме водата и печем за час на 170С.След това отвиваме и запичаме за загар поне 10 минутки.
Да Ви е сладко!

8 коментара:

  1. Вкусно и лесно, и ефектно. Виждам промени в блога...Харсева ми, Миленче. Липсвате ми...
    Апетитно предложение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И ти ни липсваш,Аура!Пиши на пощата ми ако нямаш време за блог пространството ще се радвам да се "чуваме":)))))
      А това руло е великолепно!

      Изтриване
  2. Вкусотия! Интересна комбинация, ще я пробвам:)

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна плънка има печеното,Миленка,както винаги преливаш от вкусни идеи!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Роси!Наистина съм благодарна и се моля да не ми стихва никога за нищо ентусиазмът:)
      Усмихнат ден:)))))))!

      Изтриване
  4. Абе от къде ти ги ражда главицата тез...

    ОтговорИзтриване