неделя, 20 септември 2015 г.

ЕСЕННА ПИЛЕШКА ГОЗБА



продукти:

2 бр.пилешки гърди;
1 бр.патладжан;
3-4 бр.картофи;
3-4 бр.моркови;
5-6 бр.зелени чушки;
2-3 бр.домати;
1 гл.кромид лук;
1 гл.чесън;
100-150 мл.олио;
сол;

магданоз;

Измиваме ,обелваме и нарязваме на средни кубчета патладжана и картофа.
Морковите,кромида и чушките нарязваме на едро.
Чесновите скилидки само отделяме да са самостоятелни,без да ги белим.
Настъргваме доматите.
Нарязваме месото на средни парчета и заедно със зеленчуците(без доматите) задушава и запържва в загрятото олио за около 5-10 мин.Посоляваме и добавяме около 600-700 мл.вода и доматите.Оставяме да си къкри на тих огън до готовност.
Поднасяме с поръска от магданоз!



3 коментара:

  1. Çok leziz ve güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно ястие с есенни зеленчуци и пилешко Миленка.Често приготвяме пиле, имаме кокошки на село.Така че твоята рецепта е добре дошла.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, колко е вкусно за мен, но у дома не са любители на смесване на няколко неща.

    ОтговорИзтриване