вторник, 8 септември 2015 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С КАРТОФИ


продукти:

6-7 бр.чушки "Капия";
1 кг.картофи;
300 гр.пилешко месо(сварено предварително);
1-2 бр.яйца;
1 средна глава кромид лук;
3-4 стр.копър;
1 ч.л.едра морска сол;
черен пипер(млян;счукан)
олио;

****сос:
1 ч.ч.кисело мляко;
1 ч.ч.прясно мляко;
сол;

В подсолената с морска сол вода сваряваме обелените картофи.Когато са сварени ги отцеждаме от водата и ги намачкваме с ръчната преса.Объркваме пюрето с накъсаното пилешко месо,нарязаните лук и копър и двете яйца.Подправяме и с черния пипер.
С тази смес пълним добре узрелите,месести чушки и заливаме с 1 ч.ч. вода и олиото.
Похлупваме и варим за 30-35 мин.Заливаме със сместа,приготвена за соса.Оставяме на тих огън да ври ястието до пълната му готовност.
Да Ви е вкусно!

9 коментара:

  1. Като един голям почитател на пълнените чушки, сядам с празен стомах и пълно въодушевление, за да се насладя на един нов вкус! :) Миленка, е, много ти е хубава идеята, никога не съм се сещала. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    и двете ти идеи - пилешката каша и пълнените пиперки са много интересни и по - разнообразни.Е, ще ги изпробвам и двете , имаме пилешко месо в изобилие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен е удоволствие,Ели!Ще чам да споделиш:),лек ден!

      Изтриване
  3. Брей, опасна работа си ти:)) Преди време една братовчедка, снаха в Северна България ми беше казала рецепта за пълнени чушки с картофи, но по-различна е, ако някой ден направя - ще публикувам, ти сега ме подсети.
    Много ми харесва предложението ти! Току що доядохме пълнени чушки с кайма и ориз, иначе веднага бих опитала твоите.

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Не се помайвай,а другата седмица запрятай ръкави:)))))!Прегръдки,Веселушке!

      Изтриване
  5. Интересно предложение, сигурно е и много вкусно!
    Ще пробваме някой ден.

    ОтговорИзтриване