сряда, 7 октомври 2015 г.

ОРИЗ С ПАТЕШКИ (ПИЛЕШКИ)БУТЧЕТА на фурна

продукти:

6 бр.патешки бутчета(копанчета:));
1 куп.(250 гр.) ориз;
1-2 бр.моркови;
1 гл.кромид лук;
сол;
черен пипер;
магданоз;

В подсолена вода сваряваме бутчетата.
В тавичката,която е приготвена за ястието изсипваме измития ориз.Разбъркваме с дребните парченца морков и кромид.Изсипваме 3 купички от прецедения патешки бульон.Подреждаме бутчетата и посоляваме с черния пипер(и сол ако нужно).
Печем на 170С до готовност.
Великолепно...............






2 коментара:

  1. Много обичам патешко, Миленка, а ястието, което ни предлагаш е с изключително нежен и чист вкус. Истинска и качествена храна! Благодаря ти и за спомена, който ми върна от детството на село, мила!
    Прегръдки от мен с пожелание за топла и красива есен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Права си ,Ирме!Радвам се ,че те пренесох на любимо място ,при обични хора:)!Прегръщам те!

      Изтриване