ХРУПКАВИ КАРТОФЕНИ КЮФТЕНЦА С КОПРИВА


продукти:
500 гр.картофи;
500 гр.прясна коприва;
3 бр.яйца(едното е за паниране)
40-50 гр.солени кракери:
2 бр.моркови;
1 стр.праз;
сол;

олио за пържене;


Сваряваме в подсолена вода обелените картофки  заедно с обелените моркови.Готовите картофи намачкваме с ръчна преса.Морковите нарязваме на кубчета.
Копривата попарваме и отцедена я накълцваме на ситничко.
Трите готови продукта омесваме в удобна купа заедно с едното от яйцата,солта и наситнения праз.
Оставяме сместа да почине,а през това време смиламе кракерите.
Оформяме кюфтенцата.Потапяме в смес от малко водичка(прясно мляко) и останалото яйце,овалваме в кракер панировката и пържим силно загрятата мазнина.


Коментари

  1. Миленка,
    наистина има още прясна коприва.Намерила си и прекрасно приложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Това предложение е страхотно, Миленка,
    много хубава идея, чудесна рецепта и страхотен резултат.
    Благодаря ти,поздрави за теб и вдъхновени предпразнични дни!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз се присъединявам - чудесна идея, Миленче! Страшно интересно би ми било да опитам подобни кюфтенца! Да ви е сладко, прегръдки от мен. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Браво, много апетитни кюфтенца! Ама откъде коприва по това време, Миленка!?

    ОтговорИзтриване
  5. Имам замразена коприва, ще пробвам. Не съм се сетила да прескоча в околността, може би има и прясна.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар