КОЛЕДНИ СЛАДКИ НА ЛЮБОВТА

Тези сладки са първите,които подготвих за моето семейство за Коледа!Мислейки с какви продукти да ги замеся,обмисляйки видът им,а и реализирайки ги аз правих ретроспекция на изминаващата година......Не знам дали Ви се е случвало да се чувствате узрели да приемате случващото се лошо за начало на нещо прекрасно .....А спохождащото Ви добро да го усещате като заслужено и полагащо....Е аз така се чувствам!Тази ми теория може да се приеме от някой като парад на самочувствието ми или натрапване на безцеремонността ми,но ще ги разочаровам,защото аз нито имам очеизбождащо его,нито нахалството ми е инструмент за оцеляване:)))
Обичам увеличаващото ми се семейство!Обожавам нашите събирания и в тази връзка съм се подготвила да ги поглезя както трябва............


продукти:
250 гр.краве масло;
1 ч.л.сода;
1 ч.л.оцет;
1/2 ч. л.счукан карамфил;
2 с.л.какао;
2-3 щипки счукан анасон;
1 ч.ч.накълцани орехови ядки(запечени);
2 ч.л.течна ванилия;
около 500 гр.брашно;

марципан(плънка);

пудра захар за овалване;

С миксер разбиваме на пухкав крем мекото масло с букета от подправки.добавяме содата погасена в оцета,какото и уханните орехови ядки.
Малко по малко сипваме и брашното...Полуеното меко тесто покриваме с кърпа и оставяме да почине за 15-20 мин..вземаме малко тесто,леко го сплескваме,поставяме парченце марципан и овалваме,за да получим топчеста форма.

Поставяме върху хартия за печене през разстояние и печем в предварително загрята фурна на 160-170С.
Горещите сладки овалваме обилно в пудра захар!
Получиха се много нежни,безумно вкусни и ароматни коледни сладки!





Коментари

  1. Миленка,
    прекрасни са сладките.Чудесно предложение за предстоящите празници.Чудесни коледни аромати.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, прекрасни сладки! Много интересна ми стана добавката на анасон. Никога не съм ползвала и само си представям какъв аромат се е получил.... Наистина глезотийка за семейството, а ако не поглезим семейството - кого друг и ако не на Коледа - кога друг път:)
    Весели празници на теб и цялото семейство!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, тази твоя нагласа да приемаш лошото с очакване на доброто, като заслужено и предстоящо е много ценно качество, аз уви не го владея, но се уча. Това е един вид позитивно мислене и наистина вярвам, че който го умее предизвиква Вселената и тя му изпраща очакваното. Поздравления! А и няма начин човек, даряващ добро, като теб - да не го получи в отговор! Така ще се радвам живота да ни срещне някой ден! Прегръдки за увелищаващото ти се семейство и много хармония в него, сигурна съм, че ти си тази, която създава и поддържа тази хармония!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар