петък, 12 февруари 2016 г.

БОНБОНИ "ТРИТЕ ЛЕШНИКА"

Спокойно бих могла да дам заглавието "Троен лешник",но би били неправилно,не за нещо друго,а защото споменатите и любими от детството ни бонбони имат специфична форма,а и нямаха поръската от какао....Но пък тези които Ви представям по нищо не отстъпват на вкус:)!Великолепни бонбони!
продукти :(за около 30 бр.)

200 гр.лешници;
200-250 гр.млечен шоколад;
60 мл.течна сметана;
1 с.л.течна ванилия;
натурално какао;

Запичаме лешниците и когато се охладят им махаме люспите,претривайки ги между дланите.
На водна баня разтапяме шоколада ,към който добавяме сметаната и ванилията.
Застиламе поднос с хартия за печене и с помощта на чаена лъжичка сипваме от шоколада във всяка шоколадова "локвичка"подреждаме по три лешника.Оставяме на хладно и след около 50-60 мин.пак с помощта на лъжичка слагаме шоколад върху лешниците.пак оставяме на хладно и след около час вземаме лешникова купчинка,помагайки си с шпатулка или нож,и я потапяме в съда с шоколада.
Пак изкарваме подноса на студено и след 1-2 часа напудряме бонбоните с какаото.



6 коментара:

  1. Миленка,
    прекрасни са бонбоните.Аз бих им добавила и малко кокосови стърготини - много обичам този аромат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат доста апетитни, Миленка!
    Ще се възползвам от рецептата, но ще заменя млечният шоколад с натурален.
    Усмихнат и слънчев петък!

    ОтговорИзтриване
  3. Любими, лщбими! Сега вече ще знам и как да си ги направя! Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  4. оооо това е изкушение!!!
    Изглеждат супер примамливо,Миленка!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Аз, като любител на бонбоните останах очарована :)
    Поздравления, Миленка!

    ОтговорИзтриване