четвъртък, 18 февруари 2016 г.

РЕБРА С ВИНЕН СОС


продукти:

1 кг.свински ребра(не нарязани);

***марина:
2 с.л.доматен сос с босилек;
1 с.л.мед;
1 с.л.олио(зехтин);
1 с.л.мляна смес(сол,черен пипер,кимион,синап,естрагон);

***сос от червено вино

200 милилитра месен бульон
200 милилитра червено вино
1 супена лъжица брашно
пикантни подправки на вкус и по избор
сол
Начин на приготвяне:

Съставките ,изброени за маринатата се смесват и с тази смес хубаво намазваме ребрата.Оставяме поне два часа в хладилник.В случая аз ги мариновах сутринта,а ги запекох вечерта.
Печем "патрондаша" на 170 гр.като добавяме 1 1/2 ч.ч.вода за около 50 мин.

За направата на соса може да използвате и соса, който се е получил при печенето на месото. Към него прибавете брашното и оставете на котлона за 1 - 2 минути, бъркайки непрекъснато, докато брашното покафенее. След това налейте виното и бульона. Задължително бъркайте, без да спирате, за да не се образуват бучки. Изчакайте сосът да заври, намалете огъня и оставете да се приготвя до сгъстяване. Ако е необходимо, прецедете. Сложете сол, черен пипер и малко подправки по ваш избор и вкус.







1 коментар:

  1. Уха, Миленка каква вкусотия!
    Чудна идея!
    Останаха ми очите в чинийката и каничката. Страхотни са!

    ОтговорИзтриване