понеделник, 21 март 2016 г.

ПОСТНИ ЛАПАДОВИ САРМИ С КИНОА,ПЕЧУРКИ и ГЪБЕН КЕТЧУП


продукти:

1 ч.ч.киноа;
5-6 бр.големи печурки;
1 ч.ч.ситно нарязан праз лук;
2 скил.чесън;
2-3 стр.копър;
5-6 стр.магданоз;
80-100 мл.олио;
сол;
черен пипер;
кимион;

лапад;

Измитата киноа сваряваме 1:2 в подсолена вода за 15-20 мин..
Задушаваме ситно нарязаните гъби в добре загрятото олио(задушаваме в собствената им вода).Добавяме и ситно нарязаните праз и чесън.Когато са готови в съда изсипваме и киноата.Дърпаме от котлона и поръсваме със сухите подправки и наситнените зелени такива.
Листата лапад бланшираме за кратко в подсолена вода и бързо прехвърляме в купа със студена водичка.Навиваме сармичките и плътно подреждаме в тенджерка или тавичка,зависи от нас дали ще ги варим или печем....Поливаме ги с много малко вода и мазнинка(олио),тъй като всичко е готово,просто за десетина минутки ястието минава през огъня,за да си "пообщуват"отделните продукти.....
Поднасяме с великолепния гъбен кетчуп,чиято рецепта очаквайте скоро.....





4 коментара:

  1. Отговори
    1. Наистина,прекрасна пролетна комбинация!Благодаря :)

      Изтриване
  2. Чудни сармички, Миленка, чудесна пролетна рецепта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Как ми се приядоха сегааа...

    ОтговорИзтриване