продукти:
***ньоки:
4-5 картофа(стари);
6-7 стр.магданоз;
1/2 гл.кромид лук;
1 бр.яйце;
3-4 с.л.бяло брашно;
1-2 щипки индийско орехче(смляно);
сух риган;
сол;
***сос:
4-5 с.л.зехтин;
1/2 гл.кромид лук;
1 стр.пресен чесън(2 скил.стар);
1/3 ч.ч.мариновани сушени домати;
1/3 ч.ч.счукани лешници;
пармезан;
Сваряваме обелените и нарязани картофи в подсолена вода.Когато са готови ги отцеждаме и намачкваме още топли с ръчна преса.Добавяме ситно нарязаните магданоз и кромид.Овкусяваме с подправките.Добавяме и 2/3 от брашното.Омесеното тесто оставяме да почине.
Оформяме няколко топки.които от своя страна оформяме фитили,които нарязваме на 1,5 см.Подреждаме ги в тава,покрита с хартия.Печем на 180С до порозовяване.
Загряваме зехтина.Запържваме за 3-4 мин.ситно нарязания лук и чесън.Добавяме едро счуканите ядки и нарязаните домати.След 3-4 мин.добавяме и ньоките ,обръщаме сместа 5-6 пъти дърпаме съда от котлона.
Сервираме с чаша бяло вино и настърган пармезан :) !
Миленка,
ОтговорИзтриванене съм правила ньоки.Твоите изглеждат прекрасно.Все се каня да пробвам, не е трудно и сложно, но трябва опит.
Поздрави !
И аз до сега не бях правила.Ели!Съжалих,че съм се моткала толкова дълго време ....:)
ИзтриванеПрекрасни се оказаха!
Веднъж правих и много ми харесаха.Но защо не правя отново-не знам.....
ОтговорИзтриване