неделя, 15 май 2016 г.

ЯГОДОВ ЧИЙЗКЕЙК (печен)


продукти:

2 пак.маслени бисквити;
3 с.л.мед;
125 гр.краве масло;
100 гер.запечени бадеми;

***крем:
170 гр.захар;
250 гр.маскарпоне;
450 гр.заквасена сметана
3 бр.яйца;
20 гр.течна ванилия;


300 гр.ягодов конфитюр;
600 гр.ягоди;

В блендер смиламе бисквитите,меда,кравето масло и печените ядки.
Полученото бисквитено тесто разстиламе в тортена (кръгла)форма с падащо дъно,като оформяме и борд.
На бавни обороти с миксер разбъркваме съставките ,изброени за крема....Изсипваме  върху бисквитената платка и печем в предварително загрята фурна на 170 С.Готово тогава когато отгоре е получен загар,а в средата леко се тресе :).изкарайте и оставете хубаво да се охлади.
Мой съвет е до тук да приготвите сладкиша ден преди да го сервирате!

Конфитюра се загрява и го разпределяме върху чийзкейка.Подреждаме прекрасните ягоди според вкуса си......
Невероятен сладкиш!



1 коментар:

  1. Миленка,
    прекрасен чийз - кейк се е получил, а ягодите са чудесно допълнение.И много добра украса.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване