сряда, 4 май 2016 г.

ПАНИРАН СВИНСКИ МОЗЪК


продукти:

500 гр.свински мозък;

***за бульона;
1 дафинов лист;
1 ч.л.сол;
1 гл.кромид лук;
2-3 зърна бахар;

***панировка:
2 бр.яйца;
3-4 с.л.бяло брашно;
сол;

олио за пържене;

Първо започваме с бульона,в който ще сварим за 15 мин.мозъка.Всичко изброено се слага в тенджерка с 1 л.вода за заври.
Пускаме мозъка (на порцийки) във врящата отвара.Изваждаме с решетъчна лъжица и оставяме да изстине карантията.
Панирането става като първо овалваме мозъка в брашно,а после в разбитото със сол яйце и веднага в сгорещеното олио.....
Поднасяме с черно пиперче;лют пипер или лимон.....
Да Ви е вкусно!

3 коментара:

  1. Миленка чудесно предложение! Аз имам агнешки мозъчета, дали би се получило?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианче не съм правила агнешки,но при положение,че при телешкия и свинския всичко е на ред...,мисля че и в твоят вариант резултатът ще е превъзходен.
      Ще се радвам да споделиш :)

      Изтриване
  2. Бих казала, че агнешкия е по-добър, поне за мен, отдавна не съм хапвала.

    ОтговорИзтриване