продукти:
500 гр.свински мозък;
***за бульона;
1 дафинов лист;
1 ч.л.сол;
1 гл.кромид лук;
2-3 зърна бахар;
***панировка:
2 бр.яйца;
3-4 с.л.бяло брашно;
сол;
олио за пържене;
Първо започваме с бульона,в който ще сварим за 15 мин.мозъка.Всичко изброено се слага в тенджерка с 1 л.вода за заври.
Пускаме мозъка (на порцийки) във врящата отвара.Изваждаме с решетъчна лъжица и оставяме да изстине карантията.
Панирането става като първо овалваме мозъка в брашно,а после в разбитото със сол яйце и веднага в сгорещеното олио.....
Поднасяме с черно пиперче;лют пипер или лимон.....
Да Ви е вкусно!
Миленка чудесно предложение! Аз имам агнешки мозъчета, дали би се получило?
ОтговорИзтриванеДианче не съм правила агнешки,но при положение,че при телешкия и свинския всичко е на ред...,мисля че и в твоят вариант резултатът ще е превъзходен.
ИзтриванеЩе се радвам да споделиш :)
Бих казала, че агнешкия е по-добър, поне за мен, отдавна не съм хапвала.
ОтговорИзтриване