сряда, 1 юни 2016 г.

ЗЕЛЕН ФАСУЛ (зимно-пролетен вариант)


продукти:

1 бур.зелен фасул(консерва);
1 бур.домати(белени,консерва);
1 бр.голям морков;
1 вр.пресен кромид;
1 гл.кромид(малка);
щипка черен пипер(млян);
сол;
олио;

магданоз;

Покриваме дъното на тенджерката с олио и задушаваме ситно нарязаните зелен и стар кромид.
Добавяме и жулиените моркови.Посоляваме със сол и пипер.Добавяме и доматите,които сме наситнили,а след 5-6 мин.и зеления фасул с малко водичка.
Оставяме ястието да си къкри на тих огън до готовност...Аз обичам да го оставя "на мазнинка" и го поднасям обилно поръсен с магданоз!




1 коментар:

  1. Чудно ястие Миленка.И с бакла ще стане, сега и е сезонът.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване