неделя, 17 юли 2016 г.

КИНОА СЪС ЗАЕШКО И СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ ДЪХ

продукти:

1 ч.ч. киноа;
300-400 гр.заешко месо;
100 гр.маслини;
1 бр.зелена чушка;
1 малка гл.кромид;
1 бр.среден домат;
1 скил.чесън;
3-4 с.л зехтин;
сол;
босилек;

В подсолена вода сваряваме заешкото.Накъсваме месото на едри парчета.
Киноата я сваряваме в 1 1/2 ч.ч.от  бульона.
В тиган загряваме зехтина и задушаваме за 6-7 мин.нарязания на ситно лук,средните парченца,чушка и домат заедно със смачаната чеснова скилидка.Добавяме месото и киноата заедно с маслините.Разбъркваме още минутка-две и сервираме с пресен босилек!
Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар