понеделник, 18 юли 2016 г.

ЗАДУШЕН ДЖОЛАН С ГЛАВА ЧЕСЪН


продукти:(за 7-8-9 порции)

2 бр.големи свински джолани(с кост);
1 бр.голяма глава чесън;
1 бр.домат;
100 мл.бяло вино;
200 мл.вода;
60-80 гр.краве масло;
сол;

Няма по-ароматно ястие с джолан от това задушено...,сериозна съм :)!
Вземете един голям глинен съд,може и чугунен.Джоланите натриваме със сол и ги полагаме в съда за готвене.Разпределяме около месото небелените ,чеснови скилидки  и кравето масло.Обеления домат,който ни е нужен за аромат и деликатна киселина също пъхваме до месцето.Поливаме с виното и водата.Похлупваме и забравяме за ястието за около 2 часа във фурната при 170 С.
Да Ви е вкусно!
Аз поднесох тиквички с различни сосове за гарнитура,но всяко ваше решение ще е вярно :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар