неделя, 30 октомври 2016 г.

СВИНСКО ЗАДУШЕНО "ДОАЙЕН"


 продукти:

500-600 гр.свинско месо(без кост);
1-2 бр.моркови;
7-8 бр.дребни глави кромид лук;
50-60 мл.балсамов оцет;
20 мл.олио;
3-4 бр.бахар;
10-12 маслини "Каламата";
сол;

Месото нарязваме на едри парчета,които леко запържваме в загрятата мазнина директно в съда ,подготвен за готвенето.Добавяме едрите парчета морков и обелените глави кромид лук.Запържваме 4-5 мин..Посоляваме и поливаме с балсамовия оцет и с 1 ч.ч.вода.Подправяме с барчетата,похлупваме и задушаваме до пълното редуциране на течността,ако месото не готово добавяме още малко вода.малко преди да изключим котлона обогатяваме вкусното блюдо с маслините....
Когато започнах да приготвям обяда  нямах представа,че всъщност ще се получи едно великолепно блюдо,достойно (според мен)за аплодисменти.Ястието задължава с изискването си за плътно и ароматно червено вино.....! :)










Няма коментари:

Публикуване на коментар