сряда, 19 април 2017 г.

КОЗУНАЧЕН ТЕРИН С АЛА БАВАРСКИ КРЕМ С НЕС КАФЕ

продукти:

козунак;

***крем:

1 л.прясно мляко;
5 бр.жълтък;
1ч.ч.захар;
1 с.л.течна ванилия;
1 ч.л.нес кафе;
3 с.л.царевично нишесте;
1 ч.ч.течна сметана(неподсладена);
1 желатин;
щипка сол;

В малко количество от млекото разтваряме нишестето.
Останалото мляко,разбито много добре с жълтъците,захарта,ванилията и нес кафето слагаме върху котлона.Като заври изсипваме и млечнонишестената кашичка.Бъркаме до готовност!
Сметаната,посоляваме и разбиваме с миксера до втвърдяване.Добавяме поизстиналия крем и хубаво ги съединяваме.
Добавяме разтопения на водна баня желатин.
В правоъгълна форма сипваме от крема.Редим филийки козунак,заливаме с крем...козунак,крем!
Завършваме с крем и прибираме в хладилник!
След час-два обръщаме върху поднос и се наслаждаваме на прелетсния десерт!







1 коментар:

  1. Миленка,
    чудесен десерт се е получил и то с останал сух козунак.Не ми остава , даже се налага няколко пъти да правим.Сухият козунак и аз го правя по подобен начин, даже като торта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване