вторник, 11 юли 2017 г.

ТОРТА "АННА В СТРАНАТА НА МАЛИНИТЕ"


продукти:

***блат:

9 бр.жълтък;
4 бр.белтък;
150 гр.захар(фина ,кристална);
2 бр.ванилена захар;
4 с.л.бадемово брашно;
120 гр.бяло брашно;

***крем:

500 гр.маскарпоне;
500 гр.заквасена сметана;
1 ч.ч пудинг "Ванилия";
2/3 ч.ч.пудра захар;
1 пак.желатин;
150 гр.малини;

малини за аранжиране;

ликьор "SHERIDAN'S" за сиропиране;

С помощта на миксер разбиваме хубав,плътен крем от яйцата и захарта и ванилията.
Добавяме двете брашна и в правоъгълна тавичка,покрита с хартия печем два блата (сместа е разделена на две).
Готовия блат още топъл с помощта на хартията навиваме на руло.
Накисваме желатина в студена вода!
Крема приготвяме като1 ч.ч. ,предварително приготвен пудинг "Ванилия",объркаме внимателно с шпатула в едно с маскарпонето,заквасената сметана и пудрата захар.Добавяме разстопения желатин и отделяме от сместа за външно намазване на тортата.В останалата смес прибавяме прекрасните малини.
Всеки блат нарязваме на 3 или 4 равни чати(така,както е на руло).
Всяка ивица сиропираме с ликьор и гарнираме с крем.Навиваме на руло и поставяме в подноса,изправено.Вземаме още една ивица блат и постъпваме по същия начин,навиваме около центъра....така до края.Намазваме с оставения за целта крем и прибираме за 2-3 часа в хладилник преди да поднесем!



Няма коментари:

Публикуване на коментар