вторник, 6 декември 2011 г.

КАНЕЛКИ С ДВОЕН ПЪЛНЕЖ

продукти за тестото:за около 40 бройки

6 с.л. масло /на стайна температура/;
6 с.л. свинска мас/на стайна тепература/;
1 ч.ч. захар;
2 бр. яйца /единия жълтък го оставяме за намазване/;
1 ч.ч.сметана;
3 1/2 ч.ч.бяло брашно;
2 ч.ч. овесени ядки;
1/2 ч.ч.ленено брашно;
1 бакпулвер;
1ч.л. сол;
2 с.л.канела;

продукти за 1-та плънка:
4 бр.дюли;
1/2 ч.ч. захар;
50 мл. уиски;

продукти за 2-та плънка:
3 с.л. изцедено кисело млеко /извара/;
3 с.л. бяло сладко;

Разбиваме захарта и едното яйце+ белтъка.

Прибавяме към пухкавата смес сметаната с бакпулвера.

Разбъркваме за кратко и постепенно включваме маслото,маста,двата вида брашна,овесените ядки ,солта и канелката.
Трябва да получим меко тесто.
Междувременно измиваме и нарязваме дюлите.Поръсваме си със захарта,заливаме ги с уискито и още 100 мл.вода и ги задушаваме до готовност.


Втората плънка се приготвя като разбъркаме двата компонента/цеденото кисело млеко и бялото сладко/.
От готовото тесто разточваме кора с дебелина около 2 см. и изрязваме с помоща на чаша кръгове,в които се поставя по 1 к.л. от млечната плънка и парченце дюля.

Прегъваме кръчетата и претискаме крайчетата.Нареждаме сладките в застлана с хартия тавичка ,намазваме ги с жълтъка,поръсваме с кристална захар и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 15-20 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар