четвъртък, 29 декември 2011 г.

УСУКАН ХЛЯБ с шарена сол

продукти:

500-600 гр.бяло брашно;
20 гр.мая /1 кубче/;
1 с.л.сол;
2 с.л.захар;
60мл./в тестото/+40мл./за намазване/.олио;
шарена сол;

Пресяваме 500 гр.брашно в тавичка.Правим кладенче,в което наронваме маята.Прибавяме солта,захарта и олиото.Започваме постепено да сипваме студена вода.Омесваме меко тесто,което покриваме го с кърпа или стреч и оставяме за половин час да почине.
Разделяме тестото на две топки.
Вземаме едната и сръце оформяме по-дебела кора,която намазваме с олио и поръсваме с шарена сол.
По този начин продцедираме и с втората топка.Слагаме една върху друга корите и навиваме на руло,което слагаме в тавичката за печене като леко завиваме рулото.Намазваме обилно с мазнина и правим разрез отгоре.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар