сряда, 8 февруари 2012 г.

ГРИС СУПА



продукти:


100 гр.сирене/бяло саламурено/;
40 гр.масло;
1/2 стрък праз;
60 гр. грис;
2 бр.гъбен бульон;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.сол;
50 мл.течна сметана;

магданоз;

Слагаме масълцето да се разстопи в тенджерката в която ще приготвяме супата.Прибавяме нарязания праз и го задушаваме в маслото за 4-5 минутки.Сипваме 2 литра вода , пускаме бульончетата и солта.Когато водата заври прибавяме гриса.Оставяме да поври 5-10 минути и пускаме едро нароненото сирене,подправяме с черното пиперче и застройваме със сметаната.Изключваме котлона :)
Поднасяме ароматната и вкусна супа с наситнен магданоз.........много добре се получава и ако към зелената подправка прибавим и щипка -две едро смляна люта чушчица!
Да Ви е сладко!


1 коментар: