сряда, 4 юли 2012 г.

ЛЕТЕН НАКИП



продукти:

1,300 кг.картофи;
3 бр.патладжан;
200 гр."Македонска наденица";
2 яйца;
1/2 ч.ч.пресно млеко;
50-80 гр.кашкавал;
сол;
олио;
черен пипер:


Сваряваме в подсолена вода картофите.Изцеждаме водата и овкусяваме с две-три щипки черен пипер и още малко солчица.Чукваме двете яйца и омесваме картофеното тесто.
Обелваме патладжана.Нарязваме ги на кубчета,които изпържваме в силно сгорещено олио.Изпържените патладжачета посоляваме.

В намазнена форма разпределяме 2/3 от картофената смес.Отгоре и разпределяме патладжана и нарязаната на кубчета "Македонска наденица".
Към останалата 1/3 от картофите прибавяме пресното млеко и така получената смес изсипваме отгоре.Поливаме с малко/3-4 с.л./олио и печем на 180С до готовност.

Поръсваме готовото ястие с кашкавал и прибираме в топлата фурна,за да се разстече :))).

Да Ви е сладко!
Поднасяме ако желаем със сос по избор...,в случая го поднесох с доматен сос и беше прекрасно!

6 коментара:

  1. Чудничко! Браво, Миленка, ще го пробвам :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ааааааааа много,много вкусно ,Миленка ! И аз ще пробвам :) !
    Целувка за готината рецепта :*!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда вкусно,Миленка...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Леле, това е от типа "да си изядеш пръстите" :)) Само някой да ми изпържи патладжаните, че това ми е голяма мъка...
    И сосът ти е бомба, аз нали съм по доматите, няма как да не е бомба :)

    Хубава вечер, Мими!

    ОтговорИзтриване
  5. Браво, Миленче! Много хубава идейка - само дето не е в графата "нискокалорични-здравословни-пред-моркско-диетични храни", но с удоволствие ще я пробвам. Я кажи какво е накип, че не знам ):

    ОтговорИзтриване