неделя, 15 юли 2012 г.

РИБЕН ДЕН



ПАНИРАНИ КАЛМАРИ

продукти:

4 бр.туби на калмари/охладени/;
2 яйца;
2-3 щипки сол;
галета;

олио за пържене;

Почистваме от ципите тубите и ги накисваме за 2-3 часа във вода със сода за хляб.
Нарязваме на пръстени с ширина 1 см.
Разбиваме яйцата със солта и 3 с.л. вода.
Потапяме калмарите в яйце,галета,яйце и пържим в силно загрята мазнина.
Прекрасни са поляти с пресно изцеден лимонов сок!





ПАНИРАН ПЕНГАСИУС

продукти:

пенгасиус/филе/;
черен пипер;
чесън на прах;
сол;

яйце;
галета;

олио;

Нарязваме на ивици рибата с ширина 1,5см..Поръсваме рибата със смес от подправките/сол,черен пипер и чеснов прах/.Оставяме да се отпуснат ароматите:))).
Пържим в силно загрято олио като потапяме :яйце,галета,яйце.



Поднасяме със сос:

лимонов сок;
сол;
счукан чвсън;
кориандър/сух/;
Бон апети :)!

2 коментара:

  1. Калмарите са разкош! И рибката е вкусна! Чудесно рибно меню! Поздрави!

    ОтговорИзтриване