четвъртък, 26 юли 2012 г.

КАПРИЗ С ПРАСКОВИ



продукти:

5 бр.яйца;
250 гр.краве масло;
250 гр.+ 9 с.л.захар;
4 с.л.кисело млеко;
3 1/2 ч.ч.брашно;
кората на 1 лимон;
1 бакпулвер;
3 бр.праскови;
1 с.л.какао;
1/2 ч.ч.филирани бадеми;
щипка сол;

Разбиваме жълтъците с маслото.Прибавяме киселото млеко,в което сме погасили бакпулвера.Сипваме към сместа 250 гр.захар и настърганата лимонова кора.Внимателно и постепенно сипваме и брашното.

Печем сместа във фурна на температура 180С.Готовността проверяваме с клечка за зъби...,а докато се пече разбиваме белтъците с щипка сол на гъст сняг.Постепенно ,лъжичка по лъжичка прибавяме останалите 9 с.л.захар,какаото.
Готовия,вече поизстинал блат покриваме с нарязаните на кубчета праскови и с какaово- белтъчния сняг.Поръсваме с бадемовите люспи и запичаме за кратко-да се стегне белтъкът.

Да Ви е сладко!


6 коментара:

  1. Прекрасен е! Особено бадемите много ми допадат!

    ОтговорИзтриване
  2. Каприз ли? То си е фантазия направо сладкиша :) ! Чуден е ,Миленка !
    Прегръдка и хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  3. Голяма вкусотия изглежда!Вземам си с удоволствие парченце и си записвам за проба :)
    Хубава вечер Миленка!

    ОтговорИзтриване
  4. Какаов сняг-ами това е супер идея,Миленче!И изобщо целият сладкиш е едно изкусително бижу,много ми допада!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошен, абсолютно се присъединявам към останалите коментари!

    ОтговорИзтриване
  6. Лек и ароматен сладкиш-и тук се усеща....

    ОтговорИзтриване